Proč parkety?

18.05.2012 15:13

Klasické parkety jsou vhodné do bytů, domů, kanceláří ale i galerií, klubů a jiných veřejných prostorů. K největším přednostem klasických parket patří jejich takřka neomezená životnost, kterou podporuje kvalita povrchové úpravy dřeva.

Parkety jsou velmi vhodné pro alergiky. Díky vysoké kvalitě zpracování, pokládání a povrchové úpravě, mají klasické parkety vysoké užitné vlastnosti. Při použití kvalitních laků je podlaha v podstatě bezúdržbová.

Parkety nabízíme z dřevin jako je dub, buk, akát, jasan a jiné. Také v různých jakostech. Vámi vybrané parkety se musí před pokládkou aklimatizovat v suché místnosti a to minimálně 14 dnů. Následně se jednotlivé vlysy celoplošně lepí přímo na podklad nebo plovoucím způsobem. Položená podlaha se následně brousí, tmelí a lakuje.

Klasické parkety nedoporučujeme na podlahové topení z důvodu odstínění tepla izolačními schopnostmi masivního dřeva. Pokud i přesto trváte na parketách, doporučujeme použití vlysů o tloušťce 15 mm, které jsou speciálně pro tento druh vytápění vyrobeny. Obvyklá tloušťka klasických parket je 21 mm, šířka je 60 a 70 mm, délkách od 300 do 500 mm.