Jak postupujeme při renovaci parket

20.04.2012 00:00

Používáme profesionální stroje s přímým odsáváním, které zajišťují nejohleduplnější postup jaký je v současnosti v oboru renovace  možný. Účinně zrenovujeme Vaše zašlé, poškrábané a jinak znehodnocené parkety do nového lesku bez prachu rozptýleného po celém bytě nebo domě.

Před broušením

Podlahu před broušení musíme důkladně zkontrolovat, zda nevyčnívají žádné hřebíky nebo jiný spojovací materiál. Pokud ano musí se nejdříve odstranit. Někdy je nutné udělat drobné opravy parket. Zpevnění podkladu pod parketami, vyplnění menších děr, výměna poškozených parket apod.

Broušení

Broušením se odstraňují nerovnosti a všechny povrchové nedokonalosti jako škrábance, starý lak, vosk, olej, špína a skvrny. Během brousícího procesu je prach odsáván přímo do vaku upevněného ke stroji. Kvalitní broušení parket je závislé na několika hrubostech brusů. Pro první brus, kterým odstraníme největší znečištění parket, se používá zrnitost plátna 36-40. Jakmile je podlaha zbroušena na čisté dřevo použijeme zrnitost plátna 60-80. Dřevěný prach, který získáme touto hrubostí, můžeme použít po smíchání s pojivem na celoplošné tmelení spár parket. Poté následuje zrnitost 100-120, která zajišťuje zcela hladký povrch podlahy. Ke špatně přístupným místům jako jsou například rohy, nízko upevněné radiátory apod. se k obroušení použije speciální brousící stroj.

Lakování

K lakování přebroušené podlahy slouží 2 až 3 nátěry speciálních podlahářských laků,  které rychle schnou. Mezi 1 a 2 vrstvou laku je nutné ještě jednou celou podlahu přeleštit hrubostí 160. Laky jsou po vyzrání velmi odolné. Umožňují jednoduchou údržbu a mají vysoký dekorativní efekt.

Skvělého výsledku dosáhnete pouze s kvalitními laky

Laky Bona nabízí škálu nejžádanějších vlastností. Dodávají parketám jedinečný přírodní vzhled. Poskytují vysokou odolnost proti otěru, nečistotám a domácím chemikáliím. Chcete-li, aby výsledek renovace byl perfektní a dlouhodobý, zamyslete se nad tím, jakými laky budou vaše parkety ošetřeny.